Egypte

"Je krijgt trouwens salarisverhoging", zei mijn directeur aan het einde van het gesprek.
"Goh, leuk! Waarom eigenlijk?"
"Ja, eh, je had eigenlijk recht op ADV sinds je 4 dagen werkt."
"Oh en nu? Kan ik dat met terugwerkende kracht terugvorderen?" (Denkend aan een hele lekkere kerstvakantie in een subtropisch land die ik dan kan bekostigen.)
"Nee, helaas kan dat niet, maar je kan wel af en toe eens een extra dagje vrij nemen...."

En naast dat ik er een 3 daagse werkweek van maakte, nam ik ook een weekje vakantie.

Het werd dus Egypte!

Pierre, mijn oud reisgenoot Costa Rica, had ook wel zin in een paar daagjes zon, dus spraken we af om lekker een weekje te gaan genieten van de Egyptische zon. Beetje luieren, beetje duiken, beetje zwemen, beetje snorkelen. Het werd een heerlijke relaxte vakantie in Hurghada!

We werden met een taxibus van de vlieghaven naar Hurghada gereden en het bleek al snel dat we niet alleen naar het hotel gingen. Bij ons in de bus zaten Monique en Jan waar we later nog heel wat gein mee zouden hebben.

De kamer zag er redelijk uit, wat klein, maar mét balkon. En als je erg goed je best deed kon je de zee zien! Maar wat moet je op het balkon doen als je zelf naar de zee kan lopen?

Het hotel had een mooi zwembad en aangezien er veel Russen waren, werden de Nederlanders erg voorgetrokken. Zo kregen wij de mooie handdoeken en die werden in de ochtend al op een bedje gespreid op de beste plek waar de zon het langst zou zijn.  

Het eten in het hotel was vaak koud en soms zat er een gerecht bij dat nog een beetje smaakte. Daarom gingen we weleens 's avonds uit eten. We zaten midden in het oude centrum dus shoppen en gewoon langs de winkeltjes slenteren gebeurde ook wel.

 

We gingen ook een dag duiken. Ik had het pas een keer in mijn leven gedaan, dus was best nerveus, maar ik had een eigen instructeur die meeging, dus viel het heel erg mee. Wat was het MOOI!